Kırşehir'de kampa giren Türkiye Ampute Milli Takımı 09 Ekim 2024 tarihinde Üniversitemiz Neşet Ertaş Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Salonu’nda söyleşi programına katıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kırşehirli İş insanı Ortotek Firması sahibi Mustafa Düger organizasyonunda düzenlene söyleşiye Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz, Kaleci Antrenörü İlhan Elmalı, futbolcular İbrahim Uçakcı, Zülfücan Derinpınar, Umut Can Köse katıldı. Program ilk olarak Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Seyde Büşra Kodak’ın Ampute Milli Takımına teşekkür konuşmasıyla başladı.

Ardından Türkiye Milli Ampute Futbol Takımının söyleşisine geçildi. Akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği söyleşide Ampute Milli Takımı katılımcıların sorularını yanıtladı. Duygu dolu anlar ile geçen program ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortez ve Protez Programı öğrencilerinin protez kullanan bireylerin protezle nasıl yaşadıkları ve hayata tutunmalarında sporun etkisinin neler olduğunu öğrenmeleri açısından önemli bir fırsat oldu. Ayrıca söyleşide engelli öğrencilerin spora yönlendirilmesi için yapılabilecekler değerlendirildi. Söyleşi programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardında sona erdi.