Meslek Yüksekokulumuz 23.05.2008 yılında kurulmuş olup 2010 yılından itibaren Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümüne bağlı “İlk ve Acil Yardım Programı” ile “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarına” ve 2011 yılından itibaren de Sağlık Bakım Hizmetleri bölümüne bağlı “Yaşlı Bakım Programına” öğrenci kabulüne başlamıştır. Bu programlardan, İlk ve Acil Yardım Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Yaşlı Bakım Programının ikinci öğretimleri de mevcuttur.

2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde, sırasıyla; Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve bu bölüme bağlı olan “Fizyoterapi programına”, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü içerisinde bulunan “Optisyenlik”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri”, “Elektronorofizyoloji”, “Ortopedik Protez ve Ortez” programlarına ve 2019-2020 eğitim öğretim yılı içinde ise "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri" programına öğrenci kabul edilmiştir. Ayrıca 2021 yılı başında YÖK'e dosyası gönderilen "Dişçilik Hizmetleri Bölümü" ve bu bölüme bağlı "Ağız Diş Sağlığı Programı"na ait açılış  teklifimiz, YÖK Yürütme Kurulu Toplantısında kabul edilmiş olup, Meslek Yüksek Okulumuz önlisans düzeyindeki eğitim-öğretim faaliyetlerine, toplam 4 bölüm altında kurulmuş olan 10 ayrı program ile devam etmektedir.

Tüm Bölüm ve Programlarımızda öğrenci kontenjanlarımız dolu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir

Meslek Yüksekokulumuzda 2022-2023 yılı itibari ile öğrenci sayımız 1811'dir.  Bu eğitim-öğretim yılında okulumuzda;