2547 Sayılı kanunun 44.maddesinin ( c ) fıkrası ile Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8. maddesi gereğince, öğrencilerimizden azami öğrenim süresini tamamlayan öğrenciler için aşağıda belirtilen uygulamaya göre işlem yapılacaktır.

Başvuru ve Sınav Takvimi
 1. Ek Sınav Başvuru Tarihleri:  31 Temmuz 2023-11 Ağustos 2023

1. Ek Sınav Tarihleri:

21 – 25 Ağustos 2023

1. Ek Sınav Sonuçlarının Otomasyon Sistemine Girilmesinin Son Günü:

29 Ağustos 2023 23:59

2. Ek Sınav Tarihleri:

04- 08 Eylül 2023

2. Ek Sınav Sonuçlarının Otomasyon Sistemine Girilmesinin Son Günü:

12 Eylül 2023 23:59

1.  Azami öğrenim süresi dolan öğrencilerin  başarısız oldukları bütün dersleri için 2 ek sınav hakkı verilmiştir. Bu ek sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav takvimi yukarıdaki şekilde düzenlenmiştir.

2. Birinci ek sınav hakkını kullanmayan ya da başarısız olan öğrenciler, ikinci ek sınav hakkını kullanabilirler.

3. Birinci ek sınavda geçer not alan öğrenciler, not yükseltmek amacıyla aynı dersin ikinci ek sınavına giremezler.
 4. Sınavlarda en az 60 (altmış) notunu alan öğrenciler başarılı sayılacaklardır.

5.  İkinci Ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 derse kadar düşüren öğrencilere 3 yarıyıl ek süre verilecektir.

6.  İkinci Ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 ders ve altına düşüremeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

7. Mezuniyetleri için staj hariç 1 dersten başarısız olan öğrencilere ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın başarısız oldukları dersin tek ders sınavına girme hakkı verilecektir.

Öğrencilerimize önemle duyurulur…

EK SINAVA BAŞVURU YÖNTEMİ

2022-2023 Bahar dönemi sonunda azami süresi dolan ve ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden  Sistem’e girerek “Başvuru İşlemleri Menüsü /Ek Sınav Başvuru V2'' menüsünden ek sınav hakkını kullanacağı dersleri seçecektir.

Daha önce azami süreler sonunda ek sınav haklarından yararlanıp ek süre alan öğrenciler başvuru yapamazlar.