Doğuştan var olmayan veya sonradan kaybedilen kol ve bacak gibi uzuvların yerini ve fonksiyonlarını alacak protezler ile mevcut ancak fonksiyonlarını kaybetmiş veya görünümü bozulmuş uzuvlarının görünümlerini düzeltmek, fonksiyonlarını kazandırmaya yönelik ortezler üretmek için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez laboratuvarı açılışı gerçekleşti. 7 Ekim 2024 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen açılış törenine Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Genel Sekreter Yardımcısı Canfer MEMOĞLU, SHMYO Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Ayşegül TURAN, iş insanı Mustafa DÜGER akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Ortopedik Protez Ortez Laboratuvar uygulamaları öğrencilerimize el becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayıp, ortezler ve protezler hakkında öğrendiklerini teorik bilgileri uygulayabilme becerisi kazanma fırsatı verecektir. Laboratuvar Donanımında ; Freze makinesi, Vakum makinesi, İnfrared fırın gibi ana malzemeler olmak üzere birçok ekipman ve sarf malzeme bulunmaktadır.