Tüm dünyada ve ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan  Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında, Meslek Yüksekokulumuz Yaşlı Bakım Hizmetleri Programı ve İlk ve Acil Yardım Programında görev yapan  öğretim elemanları ve gönüllü öğrencilerimizin katkılarıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikler kapsamında ülkemizde yakın dönemde yaşanan deprem felaketlerinden etkilenerek ilimizde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna ait yatılı kuruluşlarda misafir edilen depremzede vatandaşlardan 65 yaş üzerinde olan bireyler ziyaret edilmiş ve yaşadıkları felaketin izlerini azaltabilmek adına yaşlı misafirlerimizin kısa bir süre de olsa hoş vakit geçirebilmeleri için hatır ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca gönüllü öğrencilerimizin katkılarıyla önleyici sağlık hizmetleri kapsamında yaşlı misafirlerimizin basit sağlık kontrollerinini içeren tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapılarak sağlıklı yaşlanma ve sağlığın korunması konusunda bir takım bilgiler kendileriyle paylaşılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz adına Yaşlılara Saygı etkinliklerini planlayarak gönüllü öğrencilerimizi organize eden akademik personellerimiz Öğr. Gör. Hüseyin BAHADIR, Öğr. Gör. Rabia BAYRAK, Öğr. Gör. Ayşe Nur ÇOŞKUN DEMİRKALP, Öğr. Gör. Yasemin ERBEY’e ve gönüllü katkı sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür eder;  bu günlerimizin mimarı olan ve gerçek bir tevazu örneği ile zor şartlar altında da olsa bizleri kabul ederek onurlandıran depremzede yaşlılarımız başta olmak üzere, tüm değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutlar,  mutlu, huzurlu, sağlıklı ve hayırlı bir ömür dileriz.