9. Bölge UMKE eğitim tatbikatı Mucur İlçesi Köme mevkiinde yapıldı.

Kırşehir’de düzenlenen 9. Bölge UMKE eğitim tatbikatına Ankara, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kastamonu illerinden görevlendirilen 175 UMKE gönüllüsünün yansıra AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinden 60 kişilik öğrenci gönüllü olarak katıldı.

Kırşehir’de 3 gece 4 gündüz olmak üzere gerçekleştirilen tatbikatta olası afet durumları için hazırlık yapıldı.

Düzenlenen tatbikat hakkında bilgi veren UMKE ve Afet Birim Sorumlusu Feyzullah Çetin, öğrencilerin de gönüllü olarak kazandırıldığını söyledi.

Afet Durumlarının nasıl yönetileceğinin öğretildiği kamp ve tatbikatla ilgili bilgi veren Çetin, “Üç gece 4 gün olmak üzere zor koşullarda hayatı idame, kampçılık, dağcılık, triaj, olay yeri yönetimi ve tatbikat hazırlıkları ile birlikte İlk ve Acil Yardım Programı  son sınıf öğrencilerini de aramıza kazandırdık.