Protez-Ortez programında, ülkemizde Eskişehir, Edirne, Afyon ve Diyarbakır Sağlık meslek Yüksekokullarındaki benzerleri gibi protez-ortez teknikleri yetiştirmektir.
Protez teorik derslerinde, hastaların kullanabileceği yardımcı, destekleyici ve hareketsizliği sağlayıcı cihazların özellikleri, uygulamalı derslerde ise metal ve plastik türevi malzemelerden tabanlık, splint, mold, korse, yürüme ortezi gibi pek çok cihazın üretimi öğretilmektedir.
Protez teorik derslerinde, öğrenciler, kaybedilmiş uzuvun anatomik ve fizyolojik değerlendirmesini göz önüne alarak kullanılabilecek protez tipini belirlemeyi öğrenirken, protez uygulama ve rehabilitasyonu derslerinde ise bu protezi bizzat üreterek hastaya uygulayabilmektedirler.
Verilen Kinezyoloji ve Biyomekanik dersleri ile de gerek ortez gerekse protezin profesyonelce üretimi, statik dinamik ayarlanmasının yanı sıra ve hastaya uygulanması gerçekleştirilmektedir.
Eğitim Süresi: 2 yıl
Diploma türü: Önlisans
İŞ İMKÂNLARI
Programın yeterli teorik ve uygulama bilgisi ile yetişen öğrencileri, mezuniyet sonrası protez-ortez atölyeleri bulunan hastane yada özel merkezlerde "Protez-Ortez Teknikeri" olarak çalışabilmektedir.