Hastalara uygulanan fizik tedavi uygulamalarını, fizik tedavi doktoru ve fizyoterapist denetiminde yapabilecek, yeterli donanıma sahip yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Fizyoterapi Programı'nı bitirenlere "Fizyoterapi Teknikeri" unvanı verilir.

Fizyoterapi Programı mezunları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon klinikleri ve özel dal merkezlerinde, kamu ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ortez-protez ünitelerinde, endüstri alanlarında, huzur evlerinde, engelli merkezleri ve okullarında, kaplıca-kür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde, spor kulüplerinde ve spor merkezlerinde görev yapabilmektedirler. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programı: • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Eğitim Süresi: 2 Yıl

Puan Türü: TYT