GENEL BİLGİLER

Meslek Yüksekokulumuz 23.05.2008 yılında kurulmuş olup 2010 yılından itibaren Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı “İlk ve Acil Yardım Programı” ile “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarına” öğrenci alımlarına başlanmıştır. 2011 yılından itibaren Sağlık Bakım Hizmetleri bölümüne bağlı “Yaşlı Bakım Programına” da öğrenci alımına başlanmıştır. Yine 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde, bu bölümlere ek olarak Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve bu bölüme bağlı olan “Fizyoterapi programı” öğrenci alımına başlamıştır. Ayrıca, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı içerisinde YÖK onayı ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında; “Optisyenlik”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri”, “Elektronorofizyoloji” ve “Ortopedik Protez ve Ortez” programlarına da öğrenci alımına başlanmıştır. Bu programlardan, İlk ve Acil Yardım Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Yaşlı Bakım Programının ikinci öğretimleri de mevcut olup önlisans düzeyindeki eğitim-öğretim faaliyetlerine, toplam 3 bölüm altında kurulmuş olan 8 ayrı program ile devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda 2018-2019 yılı itibari ile öğrenci sayımız 1100'dür.  2018-2019 eğitim-öğretim yılında okulumuzda 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 9 öğretim görevlisi görev yapmaktadır.