Meslek Yüksekokulumuz 23.05.2008 yılında kurulmuş olup 2010 yılından itibaren Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarına öğrenci alımlarına başlanmıştır. 2011 yılından itibaren Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım Programına da öğrenci alımına başlanmıştır. Ayrıca İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarında 2011 yılından itibaren, Yaşlı Bakım Programında ise 2013 yılından itibaren İkinci Öğretim Programı uygulanmaktadır.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci sayısı 507’dir. Bir Profesör, bir Yardımcı Doçent, Yedi öğretim Görevlisi, bir Okutman 6 idari personel ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini önlisans düzeyinde sürdürmektedir.